Tribina “Otkrijmo Raduč”.

Datum objave: 23. siječnja, 2017.

U petak 20.01.2017. s početkom u 20:00 sati u murterskoj Narodnoj čitaonici i knjižnici održana je tribina/javna rasprava s ciljem doprinosa osmišljavanju nove javne upotrebe za bivši vojni kompleks na brdu Raduč, a u sklopu građanske akcije “Otkrijmo Raduč”, koju financira Zaklada Kajo Dadić iz Splita. Sudjelovalo je 20-ak zainteresiranih mještana.

Nakon kratke prezentacije same građanske akcije Otkrijmo Raduč i njenih aktivnosti, predstavljene su dosadašnje aktivnosti na Raduču, od kojih je zadnja bila topografski snimak potkopa i prirodne špilje na brdu Raduč u Murteru koji su na inicijativu općine Murter-Kornati već početkom siječnja 2017. članovi HPK Sveti Mihovil Teo Barišić, Joso Gracin i Mate Protega iz Šibenika izradili.

Na raspravi su izložene i do sada sakupljene ideje mještana i gostiju Murtera i oživljeni su detalji projekta Fenix Arbour, te su objašnjeni daljnji koraci koji se trebaju odraditi s ciljem prijave obnove bivšeg vojnog kompleks na brdu Raduč na EU strukturne fondove za održivo korištenje kulturne ili prirodne baštinu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island