Argonautin dječji edukacijski program – ljeto 2017.

U sklopu programa Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja provodimo edukacijski ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do petka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i EVS volonteri udruge Argonauta kroz projekt More je život 6, osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20:00 do 21:00.

Detalje i sadržaj proučite u nastavku:

Ponedjeljkom: Dječji murterski ponedjeljak

Ponedjeljak je u Argonauti ove godine vezan uz povijest i baštinu otoka Murtera. Nakon prošlogodišnjih arheoloških druženja ponedjeljkom, ovo ljeto se tijekom srpnja svaki ponedjeljak družimo uz teme povezane s prošlosti otoka Murtera, a tijekom kolovoza uz teme vezane uz arheološko nalazište Colentum.

Radionice Murterskog dječjeg ponedjeljka u srpnju i kolovozu održat će se u prostoru Sokolane u kojoj se sada nalazi zavičajna zbirka Marka Murdonje Repca. Murterski ponedjeljak u srpnju bit će svojevrsna priprema za tradicionalnu manifestaciju Murterski pir koja će se održati 1. kolovoza 2017.

Nakon Murterskog pira, ponedjeljkom u kolovozu ćemo se pripremati za još jednu nama jako dragu manifestaciju- Noć Colentuma. Kroz ove radionice naučit ćemo o životu Colentuma, a sudjelovanjem na manifestaciji Noć Colentuma doprinijet ćemo oživljavanju atmosfere života antičkog grada Colentuma.

Murterski dječji ponedjeljak udruga Argonauta provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati.

LOKACIJA: Stara Sokolana, Pijaca Društva seoske izobraženosti bb, Selo-Murter

Utorkom: RECYCLE&REUSE – kreativne radionice za djecu

Ljetni utorci rezervirani su za kreativno stvaranje od materija poput ambalaže koju bismo inače odbacili u smeće. Cijele godine skupljamo kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejnere od namaza, jogurta, margarina, CD-a…i ljeti male vrijedne ruke naših korisnika pretvaraju ih u nove igračke! Najčešća su nam inspiracija upravo život u moru pa tu bude hobotnica, morskih kornjača, riba raznog kroja, kartonskog akvarija…ali i fotoaparata, okvira za slike, dalekozora i drugih ljetnih potrepština!

LOKACIJA: Terasa ispred trgovine Studenac, Butina 6, u centru Murtera

Srijedom i četvrtkom: ČUDESNI SVIJET PODMORJA 1 i 2 – edukativne radionice o zaštićenim morskim vrstama

Plava srijeda tradicionalna je Argonatina edukativna radionica o zaštićenim i inim morskim vrstama koja svako ljeto od 2009. okuplja male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru, ove je sezone dobila ime Čudesni svijet podmorja. Ovo ljeto započeli smo sa učenjem o različitim morskim staništima te smo zaronili u podmorje s našim papirnatim maskama i dihalicama!…Očekuje nas dugo toplo ljeto, a svaku ćemo srijedu i četvrtak učiti i otkrivati neka nova morska bića!

LOKACIJA: Terasa ispred trgovine Studenac, Butina 6, u centru Murtera

Petkom: ARGONAUTA U GOSTIMA – TISNO, JEZERA,BETINA

Ove će se sezone Argonautin dječji edukacijski program proširiti i na područje Općine Tisno i to u Tisnom, Jezerima i Betini. U periodu ljetne sezone, srpanj i kolovoz 2017., u suradnji s Općinom Tisno i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno te Muzejom betinske drvene brodogradnje organizirat će se 6 edukativnih radionica o zaštićenim morskim vrstama, prema sljedećem rasporedu:

SRPANJ:

Petak 14.7. u 20h / Jezera – Baganelovica “Morska staništa i vrste”

Petak 21.7. u 20h / Tisno – Atrij palače Katunarić “Morska staništa i vrste”

Petak 28.7. u 20h / Betina – Ispred Muzeja betinske drvene brodogranje  “Morska staništa i vrste”

KOLOVOZ:

Petak 4.8. u 20h / Jezera Baganelovica – Tema: odabrana najuspješnija radionica iz srpnja

Petak 11.8. u 20h / Tisno Atrij palače Katunarić – Tema: odabrana najuspješnija radionica iz srpnja

Petak 25.8. u 10h / Betina Ispred Muzeja betinske drvene brodogranje – Tema: odabrana najuspješnija radionica iz srpnja

(Napomena: teme radionica u gostima u kolovozu bit će objavljene par dana prije izvedbe na Facebook stranici udruge)

 

Za dodatne informacije obratite nam se telefonski na 022.434.827 ili emailom na mail@argonauta.hr.

Želimo vam ugodno i toplo ljeto puno zabave!

Argonautin tim – Ivana, Sanja&Sanja, Ivona te EVS volonteri Max i Viktoria

Argonauta je član.