About us.

ŠTO JE ARGONAUTA?

Argonauta je udruga te nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja uz članove i volontere ima i zaposlenike kojeg čine stručnjaci iz različitih područja.

Argonautu je 2005. godineo snovala grupa murterskih entuzijasta kao odgovor na rastuću potrebu za organizacijom civilnog društva, koja bi se brinula o zaštiti prirode i okoliša otoka Murtera i njegovog šireg područja.
Kroz svoje dosadašnje djelovanje udruga Argonauta pokazala se kao aktivni sudionik u otkrivanju, zaštiti i promociji zakopanog blaga bogate kulturno povijesne i prirodne baštine te stvaranju novih vrijednosti.

Danas je Argonauta prisutna na lokalnoj i regionalnoj razini s misijom doprinosa održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i valorizaciju baštine, poticanje građanskog aktivizma (osobito mladih) i međusektorske suradnje te razvoj socijalnog poduzetništva.

ARGONAUTINA VIZIJA
Zadovoljan čovjek kao dio aktivne zajednice koja upravlja vlastitim resursima poštujući načela održivog razvoja.

ARGONAUTINA MISIJA

Doprinositi održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i promociju baštine, poticanje građanskog aktivizma i međusektorske suradnje te razvoj socijalnog poduzetništva.

ŠTO I KAKO RADIMO

Kako bi se približili ostvarenju naše vizije mi:

KAKO SE FINANCIRAMO

Najveći dio sredstava potrebnih za funkcioniranje udruge i provođenje projekata ostvarujemo putem natječaja različitih donatora (ministarstva, agencije, EU, zaklade, poslovni subjekti, lokalna i regionalna samouprava). Sredstva dodijeljena na natječajima dužni smo trošiti isključivo namjenski prema unaprijed planiranim aktivnostima te o tome u roku izvještavati donatore. Sva sredstva usmjerena su doprinosu strateškim ciljevima udruge i razvoju organizacije. Financiranje naših projekata i programa ovisi isključivo o njihovoj kvaliteti i konkurentnosti. Unutar udruge razvijamo i socijalno poduzetništvo kroz koje za sada ostvarujemo manji dio prihoda.Argonauta is a member of.


DONORS.