Potreban Vam je Flash player da bi vidjeli zaglavlje
Rotacija zaglawlja - SWF Argonauta.
Colentum - Javni radovi 2011.
Koordinacija izgradnje crkvice na Grbi (otok Zut)
Edukativne djecje slikovnice i animirani film
Murtersko zeleno djelo
Edukacijski centar - Izlozba "Tajne Jadrana"

Centar
EDUKACIJSKI CENTAR ZA ODRŽIVI RAZVOJ OTOKA I PRIOBALJA
Gdje smo? | Edukacijski centar | Španjolska pričaonica 
 
Izgrađena crkvica na Grbi

ImageIzgradnju crkve na brdu Grba, murterini - vlasnici Žuta započeli su početkom 20. stoljeća u znak zahvalnosti za uspješnu otplatu kupljenih posjeda davne 1888. godine. Radovi na izgradnji prekinuti su početkom 1. svjetskog rata, 1914. godine. Zahvaljujući volji i trudu Žutara - vlasnika posjeda i brojnih donatora, izgradnja crkve je nastavljena 2010. godine, a svoj je završetak dočekala u rujnu 2011. godine.

Sveta misa i blagoslov održati će se 14. rujna (srijeda) na blagdan Sv. Križa. Sveto misno slavlje predvoditi  će biskup šibenski, mons. Ante Ivas.

Facebook album fotografija

 
Održan četvrti FORO - FORO 2001. PIROVAC

ImageČetvrti FORO - Festival održivog razvoja obale i otoka Šibensko-kninske županije u organizaciji udruge Argonauta sa otoka Murtera i TZO Pirovac održan je 2. i 3.  rujna 2011. u mjestu Pirovac pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH,  Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH, Ministarsva mora, prometa i infrastrukture RH, Županije Šibensko-kninska, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Županijske komore Šibenik-HGK. Medijski pokrovitelj ove godine bio je Radio Ritam.

Opširnije...
 
Izgradnja Crkve Sv. Križa - završni radovi
ImageU tijeku su završni radovi na izgradnji crkve na otoku Žutu koji uključuju izradu preslice i montažu zvona, montažu stolarije i izradu mozaika koji će krasiti oltarni zid te izrada edukacijskih tabli koje će informirati posjetitelje o prirodnoj i kulturnoj baštini otoka Žuta.

Zahvaljujemo dosadašnjim donatorima te pozivamo sve one koji žele potpomoći završne radove na izgradnji crkve na otoku Žutu da donaciju uplate na 2411006 – 1100038360.

SVEČANO MISNO SLAVLJE ODRŽAT ĆE SE 14. RUJNA 2011. NA BLAGDAN SV. KRIŽA.
 
Kreativne dječje radionice 'Plava srijeda'
ImageDraga djeco i roditelji, svake srijede u uzbudljivom ambijentu izložbe 'Tajne Jadrana' u našem Edukacijskom centru za Vas smo pripremili kreativne dječje radionice pod nazivom 'Plava srijeda'.

Na radionicama možete očekivati zabavni i poučni program prilagođen najmlađima. Moći ćete naučiti nešto novo o biljnom i životinjskom svijetu podmorja i čudesnom kornatskom otočju, pogledati crtić o simptičnoj kornjači Leonardu i zabaviti se kreativnim dječjim igrama koje će zasigurno namamiti osmjehe na sva lica. :)


Opširnije...
 
VOLONTIRAJ !!!
ImageSTEKNITE ISKUSTVO U: interpretaciji prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti otoka Murtera kroz pomaganje u radu Edukacijskog centra za održivi razvoj u ljetnoj sezoni..., organizaciji različitih akcija čišćenja okoliša (more & obala), timskom radu i vođenju tima, ažuriranju web stranice ...i još mnogo toga!!!
ZAŠTO? – ZBOG…:
• mogućnosti putovanja na razmjene mladih u europske zemlje
• mogućnosti višemjesečnog (3-12 mjeseci) volontiranja u EU organizacijama civilnog društva (European Voluntary Service)
• novih iskustava i novih prijateljstava!!!
Opširnije...
 
Izložba 'Tajne Jadrana' u Edukacijskom centru
ImageU četvrtak 7. srpnja 2011. u 20:30h u prostorima Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja (Udruga Argonauta) u Murteru otvorena je izložba ‘Tajne Jadrana’. Izložbu koja se sastoji od dermoplastičnih preparata riba i morskih kornjača, rakova, spužvi, bodljikaša, većinom vrlo rijetkih i zanimljivih jadranskih vrsta, ustupio je i postavio Prirodoslovni muzej u Splitu.

Izložbu su u četvrtak uz nekoliko prigodnih riječi otvorili upravo ravnatelj Prorodoslovnog muzeja u Splitu, Nediljko Ževrnja i predsjednica murterske udruge Argonauta, Martina Markov Podvinski. Uslijedio je skromni domjenak i razgledavanje.Opširnije...
 
Škola u prirodi 2011.

ImageU subotu 21. svibnja 2011. godine u sklopu projekta „Kornati-Škola u prirodi V“ održan je jednodnevni edukativni izlet na Kornatsko otočje za djecu viših razreda osnovnih škola iz Šibensko-kninske županije.

U ovoj tradicionalnoj školi u prirodi koju već petu godinu za redom organizira murterska udruga Argonauta, sudjelovalo je oko 55 učenika OŠ Vodice iz Vodica i OŠ Brodarica iz Brodarice, kraj Šibenika.

Izlet je započeo u 9:00 ukrcajem na turistički brod Bolivar agencije Tureta iz Murtera. Tijekom izleta kroz program interpretacije vodila ih je Ivona Pribilović, izvršna direktorica udruge, a stručnu pomoć pružila je volonterka u udruzi, studentica biologije i ekologije mora iz Šibenika, Bruna Petani.

Opširnije...
 
Raspisani novi natječaji Ministarstva turizma
ImageMinistarstvo turizma raspisalo je niz javnih poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima. Prijave se šalju preporučeno na adresu: „Ministarstvo turizma, 10000 ZAGREB, Prisavlje 14, s naznakom naziva projekta i napomenom – ne otvaraj“. Dodatne informacije o svakom pojedinom projektu na slijedećem linku: Ministarstvo turizma - Programi potpora i kreditiranja.
 
Argonauti Grb Šibensko-kninske županije
ImageOvogodišnje nagrade i priznanja Županijske skupštine bit će dodijeljene 113. šibenskoj brigadi povodom 20. obljetnice osnutka i zasluga njenih pripadnika- hrvatskih branitelja u obrani područja Šibensko-kninske županije i posebnog doprinosa u stvaranju neovisne Hrvatske države, Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj zbog naročitog doprinosa u obrani suvereniteta RH i obrani prostora Šibensko-kninske županije od neprijateljskog napada u „rujanskom ratu“.

Također, nagradu će na svečanoj sjednici 17. svibnja dobiti arhitekt Nikola Bašić zbog realizacije spomen-obilježja pogibije dvanaest vatrogasaca na otoku Kornatu, te Željku Krnčeviću zbog doprinosa i sudioništva u arheološkim istraživanjima i znanstvenoj obradi nalazišta i lokaliteta duž županije.

Grb Šibensko-kninske županije dobit će murterska udruga „Argonauta“ zbog naročitog udjela u zaštiti prirode i okoliša te promicanja održivog razvoja otoka i priobalja.


Opširnije...
 
Spelološko istraživanje na otoku Gangaro
ImageČlanovi spelološkog odsjeka Hrvatskog planinarskog kluba Sv. Mihovil iz Šibenika i udruga studenta bilologije Bius iz zagreba istražaili su u subotu 30. travnja i nedjelju 1. lipnja speleo objekte na otoku Gangaro.

Nositelj projekta je udruga Argonauta. Projekt većim dijelom financira Finsko veleposlanstvo u Zagrebu.
 
Obilježen Dan planeta Zemlje

 U Murteru je Dan Planete Zemlje ove godine obilježen kao „Murtersko zeleno djelo“ u subotu 30. travnja 2011. tradicionalnom akcijom skupljanja starog papira te zamjenom starog papira za sadnice cvijeća pod sloganom „Cvijeće za smeće!“ ,sve  u organizaciji udruge Argonauta a uz potporu TZO Murter-Kornati, JU NP Kornati i Komunalnog poduzeća Murtela. Cilj ove akcije jest kontinuirano raditi na jačanju svijesti lokalne zajednice o odgovornom ponašanju spram okoliša.

Kao i prijašnjih godina djeca OŠ Murterski škoji su se natjecala tko će skupiti više starog papira. Ove godine pobijedio je....??? (vidi u :opširnije)

Opširnije...
 
Murtersko zeleno djelo!
 Ove se godine Dan planeta Zemlje obilježava kampanjom sa sloganom  „Milijarda zelenih djela“  kojoj je cilj do Konferencije Ujedinjenih naroda o održivom razvitku, 2012. godine, zabilježiti milijardu tzv. malih djela za okoliš, kao što npr. sadnja drveća, zamjena živinih žarulja, pro-micanje korištenja bicikla, održavanje skupova....

U Murteru ćemo Dan Planete Zemlje obilježiti tradicionalnom akcijom skupljanja starog papira i te zamjenom straog papira za sadnice cvijeća.

Očekuje nas uzbudljivo natjecanje i nagrade!
Pozivaju se svi zainteresirani da se aktivno uključe u ovu akciju i donesu stari papir iz svojih kućanstava! 

Opširnije...
 
Održana prezentacija programa "Naš doprinos zajednici"
ImageDanas, 30. ožujka 2011. u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja održana je prezentacija programa  "Naš doprinos zajednici "Zaklade Kajo Dadić". Tema prezentacije bila je "Financijska potpora građanskim inicjativama". Prezentaciju je održao ravnatelj " Zaklade Kajo Dadić" Edi Živnik pred petnaestak prisutnih.

Nakon prezentacije predstavnici Zaklade posjetili su lokalitete na kojima su uspješno realizirane građanske inicijative potpomognute upravo sredstvima Zaklade, a to su "Murterski mediteranski vrt" i "Rimska cisterna".

Opširnije...
 
Nastup otoka Murtera na CroTouru 2011

ImageOd 23. do 26. ožujka 2011. na Zagrebačkom Velesajmu održan je međunarodni sajam turizma 'CroTour 2011'. Kao i prethodnih godina, CroTour je bio organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH te uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Svjetske turističke organizacije.

Sajam je otvorila predsjednica Vlade RH koja je u obilasku sajma posjetila i štand TZ Šibensko-kninske županije. Na sajmu zapažen bio je i zajednički nastup Tisnog, Jezera, Betine i Murtera odnosno Otoka Murtera koji je koordinirala naša udruga.

Opširnije...
 
Leonardo na Festivalu hrvatskog animiranog filma
ImageNa nedavno održanom 2. Festivalu hrvatskog animiranog filma (Zagreb, 19. i 20. veljače 2011.) među filmovima izvan konkurencije našao se i crtić "Priča o Leonardu".

Crtić je nastao prošle godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti u produkciji Udruge Argonauta pod pokroviteljstvom Državnog zavoda za zaštitu prirode i okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskog ministarstva kulture i uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Opširnije...
 
Premijera igrokaza „Bebo i kantica“
ImagePovodom Svjetskog dana lutkarstva u ponedjeljak 21. ožujka 2011. od 10 do 11 sati u Gradskoj knjižnici Šibenik nekoliko vrtića s područja grada Šibenika predstavili su svoje lutkarske igrokaze. Prvi igrokaz pod nazivom „Bepo i kantica“ izveli su mališani šibenskog vrtića „Osmijeh“.

To je ujedno i premijerna izvedba igrokaza koji je lutkarska interpretacija Argonautine istoimene slikovnice. Dirljiva dječja interpretacija priče o ribici Bebo i kantici odbačenoj u more, namamila je osmjehe na lica svih prisutnih ali ih i poučila kako se otpad treba bacati tamo gdje mu je mjesto, a ne u naše predivno plavo more.
Opširnije...
 
U Donjoj Stubici održan trening "Bring it ON"

ImageMreža mladih Hrvatske, u suradnji s Mladinskim svetom Slovenije, organizirala je trening "Bring it ON!" od 2. do 6. ožujka u hotelu Terme Jezerčice u Donjoj Stubici. Trening je dio cjelogodišnjeg projekta "Youth Policy Backpack" koji povezuje mlade aktivne u sektoru mladih iz cijele Europe s ciljem učenja i razmjene znanja na području politike za mlade.


Trening je okupio 20 sudionika i sudionica iz organizcija mladih iz Hrvatske i Slovenije, a među njima i predstavnika udruge Argonauta. Kroz tri dana sudionici su imali prilike bolje upoznati sektore mladih u Hrvatskoj i Sloveniji te istražiti područje aktivnog sudjelovanja mladih, zagovaranja i uključenje procesa donošenja odluka.

 
Outdoor managament training
ImagePredstavnice Argonaute na međunarodnom seminaru u Češkoj

Od 5.-12. ožujka 2011. u češkom planinskom mjestašcu Loučna nad Desno (Jeseniky Mountains), smještenom na 1100 metara nadmorske visine, održan je seminar "Outdoor managament training". Seminar je bio namjenjen mladima koji su aktivni u civilnom sektoru - posebno u udrugama mladih i za mlade s ciljem razvijanja kompetencija u vođenju, i svima koji su zainteresirani za osobni razvoju u vođenju ljudi.


Opširnije...
 
Otok Murter i Pirovac - zajedničko predstavljanje u Beogradu

ImageNa međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 24. – 27. veljače 2011. Hrvatska će sudjelovati kao zemlja partner te posebno biti predstavljena kao turističko odredište. Na sajmu će sudjelovati 885 izlagača iz 43 države. Na hrvatskom će se štandu od 220 četvornih metara predstaviti hrvatska turistička ponuda općenito ali će nastupiti i više suizlagača turističkih tvrtki i zajednica.

Novost u predstavljanju Šibensko-kninske županije i njene turističke ponude bit će izaslanstvo predstavnika turističkog sektora s otoka Murtera i Pirovca koje će u hotelu Sučević u Beogradu, u petak 25. veljače, održati predstavljanje i  gastro-zabavnu večer na kojoj će prezentirati turističku ponudu otoka Murtera (Betine, Jezera, Murtera, Tisna) te susjednog Pirovca.

Opširnije...
 
Nastavak istraživanja šišmiša na Kornatima
ImageOd 9.- 13. veljače 2011. članovi Sekcije za šišmiše Udruge studenata biologije - BIUS iz Zagreba nastavljaju istraživanja šišmiša na području Nacionalnog parka Kornati. Ovim istraživanjem se završava godišnji ciklus praćenja tih sisavaca te detaljnije utvrđuje status vrste Nyctalus lasiopterus. S obzirom da je 2011. Godina proglašena Godinom šišmiša, slijedeće projektne aktivnosti usmjerene su informiranju i edukaciji o vrijednostima te zanimljive skupine.

Nositelj projekta je udruga Argonauta. Projekt većim dijelom financira Finsko veleposlanstvo u Zagrebu.
 
Pratite nas na Scribdu
ImageDragi posjetitelji, pratite nas na našem Scribd profilu i pogledajte/pročitajte većinu naših, do sad objavljenih publikacija.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 79 - 104 od 204
Image
 
ImageImageImageImage
 
HrvatskiEnglish

Program EURODYSSÉE

O nama iz medija

Colentum

EVS

Mladi na djelu

EU


Tko je Online

Kalendar događanja

Travanj 2014 >
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Radio Kornati
zaklada_logohr.gif

Ankete

Distribucija Sadržaja