Potreban Vam je Flash player da bi vidjeli zaglavlje
Rotacija zaglawlja - SWF Argonauta.
Colentum - Javni radovi 2011.
Koordinacija izgradnje crkvice na Grbi (otok Zut)
Edukativne djecje slikovnice i animirani film
Murtersko zeleno djelo
Edukacijski centar - Izlozba "Tajne Jadrana"

Centar
EDUKACIJSKI CENTAR ZA ODRŽIVI RAZVOJ OTOKA I PRIOBALJA
Gdje smo? | Edukacijski centar | Španjolska pričaonica 
 
Otvorenje Edukacijskog centra | Izložba fotografija | Veseli plavi dani

ImageDragi prijatelji, mještani, gosti, mame, tate, bake i djeco obavještavamo vas da od ponedjeljka 15. srpnja 2013. godine otvaramo naš Edukacijski centar. Ovog ljeta za vas smo pripremili posebnu izložbu fotografija pod nazivom „Natura 2000 – Ponos Hrvatske“ te edukativne radionice „Veseli plavi dani“. Najavljujemo i veliku akciju prodaje Argonautinih edukativnih proizvoda – slikovnica i dječjih puzzli itd.

Vrata našeg Edukacijskog centra otvaramo u ponedjeljak 15 srpnja 2013. od 20 sati svečanim otvorenjem izložbe. Dobrodošli ste, ulaz će biti besplatan!

Opširnije...
 
Izvještaj: Uspješno provedna incijativa "Pogled odozgo"
ImageOd 15. ožujka do 15. lipnja 2013. udruga Argonauta uspješno je provela inicijativu "Pogled odozgo" potporom splitske Zaklade "Kajo Dadić". U sklopu inicijative petnaestak volontera uredili su i markirali kozji put do vrha brda Gradina te simbolično uredili vidikovac na brdu Gradina. Na početku staze postavljena je i smeđa signalizacija koja ukazuje na vidikovac na vrhu brda Gradina. Nakon akcije čišćenja zajedno su ručali u konobi "Boba" gdje su najvrednijim volonterima dodijeljene vrijedne nagrade - trekking štapovi.

U sklopu inicijative učenici OŠ "Murterski škoji" fotografirali su pogled sa sedam murterskih brežuljaka. Temeljem fotografija u predvorju OŠ "Murterski škoji" održana je izložba „Pogled odozgo“ koju je otvorio direktor Turističke zajednice Općine Murter-Kornati Šime Ježina koji pozdravio inicijativu.
Opširnije...
 
Izvještaj: Kroz program javnih radova čistili smo liburnske bedeme
ImageZahvaljujući Programu javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvorila se mogućnost zapošljavanja djelatnika koji je dva mjeseca pod stručnim nadzorom Muzeja grada Šibenika čistio od raslinja drevne liburnske bedeme koji okružuju brdo Gradina pokraj Murtera.

Postavljanjem smeđe signalizacije koja ukazuje na lokaciju drevnih suhozidnih bedema financiranom kroz projekt "Arheološko blago Colentum" (Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU) te ovim javnim radovima započela je tako valorizacija drevnih liburnskih zidina.
Opširnije...
 
Ministarstvo RRIFEU pokrovitelj potrage za arheološkim blagom

ImageProjekt "Arheološko blago Colentum" imao je za cilj doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice otoka Murtera kroz valorizaciju lokalnih resursa kulturno-povijesne baštine, na primjeru arheološkog lokaliteta Colentum. 

U sklopu projekta proveden je niz aktivnosti među kojima izdvajamo održavanje samog lokaliteta, arheološko rekognosciranje lokaliteta, prezentacija plana upravljanja Colentumom donositeljima odluka loikalne zajednice, postavljanje smeđe signalizacije koja ukuzuje na poziciju drevnih liburnskih bedema, te podizanje svijesti o važnosti zajedničkog sudjelovanja pojedinaca i organizacija iz lokalne zajednice u projektima održivog razvoja.

Opširnije...
 
Izvještaj: Velika eko-akcija 24 sata poprimila međunarodni karakter
ImageNovine 24 sata u suradnji sa udrugom Argonauta organizirali su u subotu 15. lipnja veliku akciju čišćenja podmorja i priobalja Murtera. Od naplovina je očišćen potez od plaže Podvrške prema Jersanima. U akciji su sudjelovati i ronioci koji su očistili podmorje ispred novouređenih murterskih mulića u uvali Hramina. 

Više o akciji na slijedećem linku: 24 SATA | Velika eko akcija poprimila internacionalni karakter

Reportažu s 24 sata TV-a možete pogledati na našem YouTube kanalu: Velika eko akcija

Opširnije...
 
Izvještaj: Uspješno proveden EVS projekt "Povratak staroj Europi"
ImageCilj projekta “Back to ancient Europe” (“Povratak u staru Europu) je bio promoviranje arheološkog nalazišta Colentum kao vrijednog europskog kulturnog nasljeđa. Projekt se održao u Murteru (otok Murter, Hrvatska) u trajanju od tri mjeseca - od 15. veljače do 14. svibnja 2013.

Svrha projekta je bila poboljšanje znanja te podizanje svijesti o vrijednostima kulturne/arheološke baštine kao uzajamne europske vrijednosti i njegovog potencijala u pogledu održivog razvoja ruralnih sredina.


Opširnije...
 
Edukativni posjet djece iz Saborskog Murteru
ImageUdruga Argonauta 08. svibnja 2013. je ugostila dvadesetak učenika i njihove nastavnike Osnovne škole Plaški - Područne škole Saborsko iz Saborskog u Lici. Ovu školu Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva nagradila je plaketom "Otisak srca" za volonterski rad u lokalnoj zajednici. Nagrada je uključila i edukativni izlet u Murter.

Djeca su u našem Edukacijskog centru poslušala prezentaciju o radu udruge Argonauta te posjetili vidikovac kod crkvice Svetog Roka gdje su naučili puno toga o kulturnoj, povijesnoj i prirodnoj baštini našeg kraja. Posjetili su i tunele na brdu Raduč te uživali u veličanstvenom pogledu na Murtersko more i Kornate.

Galeriju fotografija možete pogledati na slijedećem linku: Edukativni posjet djece iz Saborskog Murteru

Opširnije...
 
Mladi Hrvati u Makedoniji učili reciklirati

ImageU mjesecu travnju nekolicini zainteresiranih volontera pružila se prilika da preko Udruge Argonaute iz Murtera provedu 10 dana u Makedoniji. Bila je to još jedna razmjena u sklopu Youth in Action programa u kojem je Argonauta sudjelovala kao partner organizator. Na razmjeni je sudjelovalo 42 mladih iz Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Rumunjske.

Kroz razne teambuilding igre, prezentacije te kratke informativne izlete, mladi su dobili nove informacije na temu „Reduce-Reuse-Recycle“ koje su kasnije predočili u kratki film te brošuru za najmanje.

 

Opširnije...
 
Zajedno za očuvanje okoliša - Održan trening u Murteru
ImageUdruga Argonauta od 25. do 26 travnja 2013.  bila je domaćin  treninga za predstavnike udruga projekta "Zajedno za očuvanje okoliša". Trening pod nazivom „Biogeografski seminari za uspostavu N2K – sudjelovanje, uloga i iskustva OCD-a“ se održao u hotelu Colentum u Murteru. Prvog dana polaznici treninga su posjetili park prirode Vransko jezero odnosno vidikovac Kamenjak.

Uz udrugu za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce koja koordinira projekt, partneri u projektu su Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, Udruga za biološka istraživanja – BIOM, Divina Natura - Udruga za zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine, Baobab – Udruga za istraživanje i popularizaciju znanosti te europska mreža udruga zaštite prirode CEEweb.
Opširnije...
 
U Murteru održana akcija "Cvijeće za smeće 2013"
ImageU subotu 20. travnja 2013. prijepodne povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje na rivi u Murteru uspješno je održana tradicionalna akcija prikupljanja starog papira Cvijeće za smeće u organizaciji udruge Argonauta i OŠ Murterski škoji, a uz potporu TZO Murter-Kornati, Općine Murter-Kornati te Komunalnog poduzeća Murtela.

Osim učenika osnovne škole u akciji su sudjelovali i ostali mještani Murtera kojima su u zamjenu za stari papir dijeljene sadnice cvijeća. Ove godine sakupljeno je pet tona starog papira, a podijeljeno 1000 sadnica cvijeća. Time je i ove godine ostvaren cilj ove akcije a to jest promicanje održivog razvoja jačanjem svijesti o odgovornom ponašanju spram okoliša u ovoj najotočnijoj općini Mediterana. 
Opširnije...
 
Solarnom rasvjetom osvjetljena antička vila na Colentumu
ImageU sklopu projekta SolVenT (lat. Sol - sunce; Ventus - vjetar) u travnju 2013. instalacijom solarnog sustava na arheološkom lokalitetu Colentum osvjetljeni su ostaci antičke rimske maritimne vile. Radi se o objektu smještenom uz more sjeverno od groblja podno brda Gradina koji će daljnjim istraživanjima, konzervacijom i sanacijom sve više dobivati  na značaju, a koji je osvjetljavanjem znatno dobio na atraktivnosti.

Ovako osvjetljen vjerujemo da će posjetiteljima/turistima biti primjer dobre prakse u ekološkom uređenju i interpretaciji objakata od kulturnog/arheološkog značaja. Projekt SolVenT financirao je Hrvatski Telekom u iznosu od 20.000,00 kuna u sklopu natječaja za donacije „Zajedno smo jači“, a provela ga je udruga Argonauta.
Opširnije...
 
Održana video radionica projekta "Otoci 2013."

ImageOd 4. do 7. travnja 2013. u prostoriijama Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i probalja u Murteru održala se radionica izrade kratkog videa/dokumentarca za mlade u sklopu projekta Otoci 2013. kojeg provodi udruga "Filmaktiv" iz Rijeke .

Radionica je polaznicima pružila osnovna znanja i vještine potrebna za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog, ili eksperimentalnog videa, od ideje do realizacije. 

Produkt radionice bio je kratki film osmišljen i realiziran o strane samih polaznika. Možete ga pogledati na slijedećem linku: Mladi Europe volontiraju u Murteru.

Opširnije...
 
Uredimo apartmane na murterski način!

ImageČesto se apartmanizacija spominje u negativnom kontekstu i s pravom jer nekontrolirana izgradnja apartmana kao malo što drugo ugrožava ljepotu krajobraza zbog kojeg turisti dolaze u naše krajeve. No zašto ne bismo naše, već izgrađene apartmane, uredili na način da sadrže elemente tradicionalne i kulturno-povijesne baštine našeg kraja i time obogatili turističku ponudu?

U sklopu EVS projekta „More je život 2“ u našoj udruzi do studenog 2013. godine s nama je volonterka Amaia Alvarez Aramberi iz Španjolske. Amaia je svoj zanat interijer dizajnera izbrusila na fakultetu Escuela Superior de Diseño de La Rioja (ESDIR) u gradu La Rioja u Španjolskoj. Za vrijeme svoje volonterske u službe u Murteru htjela bi ostaviti svoj trag tako da pomogne Murterinima urediti apartmane na način da sadrže i istaknu autentičnost ovog kraja.

Opširnije...
 
U prodaji je naša nova slikovnica "Leonardo i prijatelji"

ImageKrajem 2012. godine tiskana je naša nova slikovnica pod nazivom „LEONARDO I PRIJATELJI“ s novim pustolovinama morske kornjače Leonardo! Inace, Leonardo je stvarna kornjačica, koja je prije nekoliko godina prpnađena s ozliiedom peraje na jednoj od plaža otoka Murtera. 

Nakon oporavka u centru Aquarium Pula, puštena je u more. Naša prva slikovnica "PRIČA O LEONARDU" govori upravo o tome, dok u drugoj o njenom putovanju prema kornatskom otočju na kojem Leonardo stiče mnoge nove prijatelje pa će i vas rado upoznati s zaštićenim vrstama našeg Jadranskog mora.

Opširnije...
 
Jezična igraonica za djecu na španjolskom jeziku
ImageUskoro krećemo sa novim Španjolskim pričaonicama. Prijaviti se mogu djeca od 5 do 9 godina starosti. Ove godine djecu će podučavati nova volonterka iz Španjolske po imenu Amaia. Prvu veselu pričaonicu možete očekivati 1.3.2013. od 18 sati. I ove godine radionice će se održavati od srijede do petka svakog tjedna od ožujka do lipnja.

Za sve daljnje informacije možete se obratiti preko facebook profila, na telefon 022 434 827 ili na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ! Veselimo se vašim dolascima :)
 
Promocija hrvatske kuhinje u Poljskoj

ImageUdruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je međunarodnoj inicijativi mladih pod nazivom 'Taste of Europe' koja se održala u Poljskoj, u malenom gradiću Swinoujscie u razdoblju od 10.-17. veljače 2013.

Petoro mladih Murterina zajedno sa svojim prijateljima iz Vivodine, Splita i Slavonskog Broda te Poljske i Malte sedam dana je sudjelovalo na različitim radionicama s ciljem promocije tradicionalne kuhinje Poljske, Hrvatske i Malte, promocije zdrave prehrane, povećanje međusobnog razumijevanja i solidarnosti među mladima iz različitih država.

Opširnije...
 
Održana projektna klinika "Omogućimo to putem EU"
ImageOrganizacija za građanske inicijative (OGI) započela je 01. siječnja 2013. provedbu projekta „Omogućimo to putem EU fondova“ kojeg financira Europska unija iz sredstava programa IPA INFO. U sklopu projektnih aktivnosti organizirana i održana projektna klinika u Murteru u prostorijama Udruge „Argonauta“ u utorak 06. veljače 2013.

U okviru radionice petnaestorici polaznika iz Murtera, Jezera, Tisnog i Pirovca predstavljeni su otvoreni natječaji, trenutne mogućnosti za financiranje projekata iz EU programa i fondova te im je ponuđena buduća tehnička podrška pri izradi projektnih prijedloga. Svi zainteresirani se mogu obratiti OGI-u i zatražiti tehničku podršku, te će sukladno iskazu interesa polaznika biti održana individualna savjetovanja.
Opširnije...
 
Zajedno za očuvanje prirode
Image02. siječnja 2013. započeo je projekt "Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj" koji završava 31. prosinca 2013., a provodit će ga pet organizacija civilnog društva koje djeluju u sektoru zaštite prirode. Uz Udrugu za prirodu , okoliš i održivi razvoj Sunce koja koordinira projekt, partneri su Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, Udruga za biološka istraživanja – BIOM, Divina Natura - Udruga za zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine, Baobab – Udruga za istraživanje i popularizaciju znanosti  te europska mreža udruga zaštite prirode CEEweb.
Opširnije...
 
Predstavljena INFO TOČKA ZA MLADE
ImageUdruga Argonauta predstavila je 12. studenog 2012. od 10 do 11 sati u predvorju OŠ „Murterski škoji“ INFO TOČKU ZA MLADE. U predvorju Škole postavljena je privremena INFO TOČKA s vijestima relavantnim za mlade po uzoru na aktivnu INFO TOČKU koja već nekoliko mjeseci funkcionira u prostoru Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Udruge Argonauta.

Učenicima su tom prilikom izloženi promotivni materijali, brošure i letci vezani uz mlade.
Opširnije...
 
Arheologija se vratila u Murter
ImageU srijedu 24. listopada 2012. s početkom u 11,00 sati u Press centru Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku javnosti su predstavljeni rezultati prvog Međunarodnog arheološkog kampa Colentum-Murter.

U periodu od 16. do 30. rujna 2012. u organizaciji Udruge Argonauta i Muzeja grada Šibenika održan je prvi Međunarodni arheološki kamp Colentum - Murter. Na kampu je sudjelovalo deset polaznika sa Sveučilišta u Zadru i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te mlada  doktorantica Sveučilišta u Budimpešti. Kamp se sastojao od kopnenih i podmorskih istraživanja (terenska nastava), vježbi obrade keramike, stručnih predavanja te stučnih obilazaka arheoloških lokaliteta na Ivoševcima, Velikoj Mrdakovici i Bribirskoj glavici te Muzeja grada Šibenika.

Opširnije...
 
Putujući eko festival - SEFF
ImageU organizaciji Udruge 'Argonauta' iz Murtera, Ekološke udruge 'Brodarica i Krapanj' te Udruge 'Kolajna' iz Tribunja protekli vikend u našoj županiji ugostili smo Sisački ekološki film festival (SEFF). SEFF, naime, nije vezan samo uz Sisak, već je to jedini putujući festival filma o zaštiti okoliša. Ideja o suradnji rodila se prilikom sudjelovanja organizatorica iz navedenih udruga na ovogodišnjem 5. izdanju SEFF-a, Smaragdni put. 
Posebnost putujućeg festivala jest i u tome što organizatori festivala i autori filmova sva mjesta u kojima se organiziraju projekcije obilaze biciklima, pa su tako i našom županijom putovali, iz Brodarice preko Tribunja do Murtera.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 79 - 104 od 252
Image
 
ImageImageImageImage
 
HrvatskiEnglish

Program EURODYSSÉE

O nama iz medija

Colentum

EVS

Mladi na djelu

EU


Tko je Online

Kalendar događanja

Studeni 2015 >
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Radio Kornati
zaklada_logohr.gif

Ankete

Distribucija Sadržaja