Prilika.

MEĐUNARODNE RAZMJENE MLADIH

TUNARICA, HRVATSKA od 25. do 31. srpnja 2016.

Otvorene su prijave za sudjelovanjem hrvatskih sudionika na razmjeni mladih pod nazivom “Oase of art“ koja će se održati od 25. do 31. srpnja 2016 u kampu Tunarica, malom mjestu kraj Labina a povezati će 20 mladih i mladih s manje mogućnosti iz Hrvatske i Španjolske.

U tjedan dana trajanja razmjene, mladi će kroz stjecanje različitih umjetničkih vještina i aktivnosti na otvorenom produbiti znanje o Europskom građanstvu i osjećaju europskog identiteta među mladima, ali i proširiti svijest o različitim kulturama, aktivnom sudjelovanju u društvu i neformalnom obrazovanju.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI I KAKO:
Sudionici razmjene mogu biti mladi iz cijele Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac (https://drive.google.com/open…) i najkasnije do 20. lipnja 2016. poslati ga na e-mail adresu:
alfa.albona@gmail.com

Projekt je nastao iz suradnje između Udruge za mlade Alfa Albona i udruge Casa Eslava iz Španjolske, a financiran je od strane programa Erasmus +.

MURTER, HRVATSKA 14.-23.05.2016.

Udruga Argonauta traži 6 sudionika u dobi od 19 do 25 za sudjelovanje u razmjeni mladih “I am ready”. Razmjena je financirana Erasmus+ programom, a tema razmjene je priprema mladih za tržište rada kroz njihove hobije i kreativne interese. U info packu možete pročitati dodatne detalje o projektu a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac.

SEMINARI

RUDNIK, SRBIJA 19.-27.05.2016.

Udruga Argonauta traži sudionike za seminar o održivom razvoju koji će se održati u Rudniku, svibanj 2016. Više informacija o projektu možete pročitati ovdje.
Prijaviti se možete do 10.04. tako da ispunite prijavni obrazac te ga pošaljete na: izzsns@yahoo.com
Prijavni obrazac možete pronaći ovdje.

EUROPSKA VOLONTERSKA SLUŽBA

ITALIJA 10 mjeseci (Dugoročni EVS)
Nova prilika za EVS! Ovaj put otiđite u Italiju na 10 mjeseci i radite na sportskoj animaciji mladih!
Projekt uključuje ukupno 4 volontera – 2 iz Hrvatske i 2 iz Španjolske. Početak službe je 15. 09. 2016.
Kako bi se prijavili pročitajte više o projektu i ispunite i pošaljite prijavni obrazac (link u infopacku projekta), motivacijsko pismo i CV na:
tamara@Lda-verteneglio.hr
Rok za prijavu je 25.06.2016.
Više o projektu pročitajte u info packu na:
https://www.scribd.com/doc/314458176/EVS-info-pack-Move-It
SLOVENIJA 12 mjeseci (Dugoročni EVS)

Za prijavu poslati CV i motivacijsko na erasmus@zmergo.hr do 08.06.2016. Više o projektu pročitajte na: https://drive.google.com/open…

Europska volonterska služba, popularno nazvana EVS, dio je programa Erasmus+, a omogućuje mladima od 17 do 30 godina da volontiraju do godine dana u drugoj europskoj zemlji te time steknu neprocjenjivo životno i radno iskustvo. Troškovi puta, boravka (stan, režije i hrana), vize i osiguranja su pokriveni sredstvima projekta, a uz to, volonter dobiva i džeparac na mjesečnoj bazi.

 

BUGARSKA 2 mjeseca (kratkoročni EVS)

Imaš 17-30 godina? Želiš putovati i pritom naučiti nešto novo? Provedi 2 mjeseca u Bugarskoj i pomozi Udruzi Alternativi u radu! Više informacija na Volontiraj u Bugarskoj!

OTVORENE PRIJAVE
Pošalji svoj životopis (Europass) i motivacijsko pismo na engleskom na marieta@argonauta.hr

***Putni trošak, smještaj, hrana i džeparac pokriveni Erasmus+ programom!***

TURSKA 2 mjeseca (kratkoročni EVS)

Imaš 17-30 godina? Želiš putovati i pritom naučiti nešto novo? Provedi 2 mjeseca u Turskoj i pomozi Udruzi T.E.A.M u radu! Više informacija na Volontiraj u Turskoj!

OTVORENE PRIJAVE
Pošalji svoj životopis (Europass) i motivacijsko pismo na engleskom na marieta@argonauta.hr

***Putni trošak, smještaj, hrana i džeparac pokriveni Erasmus+ programom!***

Argonauta je član.