Uspješno održana razmjena mladih “Earth calling for help”.

Datum objave: 22. prosinca, 2011.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je na Međunarodnoj razmjeni mladih “Earth calling for help” (“Zemlja zove u pomoć”) koja se održala u Makedoniji u gradu Struga u hotelu Biser razdoblju od 11. -20. studenog 2011.

Petoro mladih Argonauta  iz Murtera, Šibenika i Splita (Maja Barešić, Bruna Petani, Karla Alujević, Mihovil Bašić i Bruno Mudronja) s trideset petoro mladih iz Makedonije, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Portugala, Italije, Bosne i Hercegovine devet je dana sudjelovalo na radionicama i seminarima razmišljajući o važnosti prirodnih resursa i ekoloških problema današnjice.

Ciljevi ove Razmjene bili su podizanje svijesti o problemima okoliša s kojima se susrećemo te razvijanje ideja o novim projektima. I na ovoj razmjeni su se koristile metode poput teambuilding igara, simulacijskih vježbi, vježbi igranja uloga, natjecanja, prezentacija, otvorenih rasprava, kreativne radionice i dr.

Sudionici Razmjene posjetili su gradove Ohrid i Strugu te njihove glavne znamenitosti kao i Stanicu za pročišćavanje vode koja se nalazi u Strugi gdje je sudionicima detaljno objašnjen postupak pročišćavanja vode od one četvrte kategorije do vode druge kategorije. Mladi su također radili na stvaranju likovne izložbe te plesne izvedbe u svrhu prezentacije projekta. Radovi će biti izloženi u Centru za kulturu Kumanovo.

Sudionici su bili vrlo zadovoljni, usvojili su mnoga korisna znanja o metodama poboljšavanja trenutne kao i buduće ekološke situacije, razvijali su nove ideje, sudjelovali u stvaranju rješenja, a što je najvažnije počeli su više cijeniti prirodne resurse. Također su imali priliku upoznati se te uspostaviti buduću suradnju.

Organizacija-domaćin odnosno organizator ove Razmjene jest Dance sport club KREATOR DENS iz Makedonije, a projekt je održan u sklopu programa EU ‘Mladi na djelu’.

Facebook galerija fotografija

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island