Uspješno provedena 6. škola u prirodi – Kornati.

Piše: Sanja Tabori — 19. svibanj, 2012.

Edukacijski projekt upoznavanja Kornatskog otočja, pod nazivom Kornati-škola u prirodi ove godine održao se po šesti puta. Ovaj hvale vrijedan projekt organizirala je udruga Argonauta po pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i uz potporu Općine Murter-Kornati i JU NP Kornati. Tijekom dva vikenda NP Kornati posjetile su tri osnovne škole te jedna srednja škola.

Na prvom edukacijskom vikendu 19. svibnja sudjelovale su Osnovne škole iz Čiste Velike i iz Šibenika – Petra Krešimira IV, dok su na drugom – održanom 26. svibnja sudjelovale Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana iz Knina i Srednja Industrijsko-obrtnička škola  iz Šibenika. I ove godine pratilo nas je sunčano vrijeme koje su sudionici iskoristili za kupanje u predivnoj uvali Lojena na otoku Levrnaka.

Uz sudjelovanje ukupno 120 učenika prošlo se kroz najzanimljivije teme i povijesne činjenice Kornata. Kroz interaktivan pristup učenicima su predočene prirodna baština (geologija, geografija, biologija, meteorologija) i kulturna baština nacionalnog parka.

Facebook galeriju fotografija možete pogledati na sljedećem linku: Kornati – Škola u prirodi 6

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.