Uredimo apartmane na murterski način!.

Datum objave: 7. studenoga, 2012.

Često se apartmanizacija spominje u negativnom kontekstu i s pravom jer nekontrolirana izgradnja apartmana kao malo što drugo ugrožava ljepotu krajobraza zbog kojeg turisti dolaze u naše krajeve. No zašto ne bismo naše, već izgrađene apartmane, uredili tako da sadrže elemente tradicionalne i kulturno-povijesne baštine našeg kraja i time obogatili turističku ponudu?

U sklopu EVS projekta „More je život 2“ u našoj udruzi do studenog 2013. godine s nama je volonterka Amaia Alvarez Aramberi iz Španjolske. Amaia je svoj zanat interijer dizajnera izbrusila na fakultetu Escuela Superior de Diseño de La Rioja (ESDIR) u gradu La Rioja u Španjolskoj. Za vrijeme svoje volonterske u službe u Murteru htjela bi ostaviti svoj trag tako da pomogne Murterinima urediti apartmane tako da sadrže i istaknu autentičnost ovog kraja.

Amaia će prilikom uređenja interijera pozornost usmjeriti na sljedeće: 1) ukazivanje na standarde koje apartmani u Hrvatskoj trebaju zadovoljavati, 2) ukazivanje na opće prihvaćene principe dizajna interijera (stilovi, boje), 3) primjena autentičnih elemenata svojstvenih kulturno-povijesnom naslijeđu Murtera i Dalmacije i 4) ukazivanje na mogućnosti oplemenjivanja interijera koristeći ono što već imamo. Amaia je voljna besplatno urediti 5 apartmana koji kao ogledni primjer i model mogu poslužiti ostalim iznajmljivačima.
Kako je broj apartmana ograničen molimo Vas da se što prije prijavite tako da pošaljete kratko motivacijsko pismo na: mail@argonauta.hr. Amajin projekt „Uredimo apartmane na murterski način!“ podupire Turistička zajednica Općine Murter-Kornati“ te udruga Argonauta kao organizator i Amajin domaćin.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island