Kreativni natječaj za najbolju povijesnu novelu.

Datum objave: 10. siječnja, 2014.

Udruga Argonauta raspisuje natječaj za najbolju povijesnu novelu o legionaru Kvintu!

Rok za prijavu: 15. ožujka 2014.

Novela treba biti povijesno pustolovnog žanra, napisana na hrvatskom jeziku, obuhvaćati minimalno 45.000 (25 kartica) a maksimalno 90.000 znakova (50 kartica teksta ) i ne smije biti prethodno objavljivana. Autor može biti dijete ili odrasla osoba s mjestom prebivališta u Betini, Jezerima, Murteru ili Tisnom, a na natječaj se može javiti s jednom novelom.

Radovi se šalju na: mail@argonauta.hr  (ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript) ili klasičnom poštom na adresu: Pijaca društva seoske izobraženosti bb, 22243 Murter, s naznakom ‘za PRIČU O LEGIONARU KVINTU’.

Popis pristiglih priča objavit će se na web stranicama argonauta.hr. Odluku o najboljoj priči donijet će žiri kojeg sačinjavaju djelatnici udruge Argonauta, Turističke zajednice Općine Murter-Kornati te Muzeja grada Šibenika. Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i broj telefona.

VRIJEDNA NOVČANA NAGRADA

Autoru najbolje novele zajamčena je novčana nagrada u iznosu od 4000 kuna. Tekstovi se primaju do 15. ožujka 2014. Proglašenje najbolje novele objavit će se do 1. travnja 2014.

SMJERNICE ZA PISANJE NOVELE

  • poželjno je da radnja prati Kvinta Petronija Valenta u njegove tri životne dobi (dječak, mladić/legionar/ratnik te starac/starješina grada Colentuma). U redu je ako se priča fokusira samo na jednu njegovu dob npr. vrijeme djetinjstva ili ako npr. starac Kvint prepričava svojim unucima dogodovštine iz svog života i sl.
  • Priča treba sadržavati povijesno-edukativnu dimenziju – povijesna utemeljenost pozadine priče, gradova i događaja iz vremena u kojem je Kvint živio (Puno ime mu je prema izvornom latinskom natpisu Qintus Petronius Valens, prevedeno na engleski Quintus Petronius Valens, a kroatizirano Kvint Petronije Valent, živio je u razdoblju 1. i 2. st. poslije Krista, bio je legionar 7. legije).
  • Priča treba sadržavati motiv skrivenog blaga kao alegorije održivog razvoja otoka Murtera
  • Poželjno je da antagonisti priče budu gusari budući da jedna povijesna teorija tvrdi da su Colentum u 2. st. poslije Krista uništili upravo gusari.

Za više informacija obratite se na mail@argonauta.hr Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili na broj mobitela 091 403 3033.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Arheološko blago Colentum 2 – poticaj sudjelovanju zajednice u održivom razvoju lokalnih resursa kulturno-povijesne baštine” kojeg je udruzi Argonauta odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU početkom rujna 2013. u sklopu Natječaja za prijavu projekata udruga za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2013.godinu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island