IV. međunarodni arheološki kamp Colentum Murter, 11. – 18. listopada 2015..

Datum objave: 2. listopada, 2015.

Već četvrtu godinu za redom, na prostoru antičkog Colentuma u Murteru, održava se Međunarodni arheološki kamp u sklopu kojeg će do kraja listopada trajati radovi na konzervaciji arhitekture maritimne vile. Uz istraživanja ove godine je organizirana i radionica za djecu s posebnim potrebama iz Šibenika.

Kamp organiziraju Muzej grada Šibenika,Udruga Argonauta te Sveučilišta u Zadru i Zagrebu. Kamp traje od 12. do 17. listopada, a istraživanja na antičkom Colentumu do sada su dala izuzetne rezultate i u podmorskom i u kopnenom dijelu.

Na ovogodišnjem kampu, osim u istraživanjima, studentima su predavanja o arheologiji općenito, te o povijesti i arheologiji Murtera i Kornata održali Irena Radić Rossi, prof.dr. Bruna Kuntić, dr. sci. Marko Sinobad, prof.dr. Vladimir Skračić, dipl. arheolog Suzana Ćule, ronilački instruktor Matko Čvrljak te prof. Šime Glavan koji uz teoretski rad izvodi i konzervaciju arhitekture.

Osim istraživanja, predavanja i nastave na terenu, u okviru kampa je organizirana i radionica za djecu s posebnim potrebama iz Šibenika. S učenicima rade profesorice Marijana Rupić i Vedrana Ćetković. Prošle godine napravljen je mozaik po uzoru na antičke a ove godine antika je poslužila kao predložak za izradu nakita. Nakit koji se izradi biti će prodan po simboličnim cijenama kako bi se osigurao dio sredstava za radionicu iduće godine.

Kamp financijski podržavaju Općina Murter Kornati, Turistička zajednica Murter, Županija šibensko kninska i Ministarstvo kulture.

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA KAMPU:

Arheološki kamp u Murteru djeluje na položaju prapovijesne gradine i antičkoga naselja koje se identificira s Kolentom iz djela starih pisaca. Čiste se, uređuju i konzerviraju ranije otkopani dijelovi arhitekture i nastavljaju se istraživanja na kopnu i pod morem. Standardni terenski rad prate predavanja referentne tematike i vježbe iz dokumentiranja, poznavanja ekoloških uvjeta relevantnih za lokalitet, primarne obrade pokretnih nalaza i dr.

Dobiva se potvrda o sudjelovanju s vrijednošću programa izraženom u ECTS bodovima.

RADI PRIJAVE KONTAKTIRATI UDRUGU ARGONAUTA: mail@argonauta.hr

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island