Što je EVS?.

Datum objave: 19. prosinca, 2015.

Udruga Argonauta uključena je u program Europske volonterske službe od 2011. godine, i od tada je u našoj udruzi volontiralo 33 međunarodnih volontera (8 u jednogodišnjem projektu, 10 u 3-mjesečnom i 15 u jednomjesečnom). Međutim, kao organizacija pošiljatelj zasad smo imali smo 1 volontera koji je otputovao na EVS. Kako bi pokrenuli mlade odlučili smo im detaljnije predstaviti EVS na jednodnevnoj radionici “Što je EVS?”

Aktualni volonteri podijelili su svoje iskustvo zainteresiranim mladima iz lokalne zajednice te je ovo bila prilika da mladi dobiju sve potrebite informacije ako se i sami žele okušati u EVS-u. S obzirom na dobre povratne informacije od mladih, volonteri Argonaute će nastaviti promociju EVS i regionalno u suradnji s Info zonom, ŠUMom i Informadurom. Događanje naziva “EVS iskustva iz prve ruke” dolazi početkom travnja u Šibenik, a krajem travnja naši volonteri putuju u Dubrovnik.

Cijeli mjesec bit će posvećen promociji mobilnosti mladih kroz EVS projekte. Ova aktivnost posebno će potaknuti multikulturalnost i toleranciju jer će uključiti i međunarodne volontere koji u to vrijeme budu na EVS projektu u udruzi.

Ovdje možete pročitati više o EVS-u.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island