Tribina “Otkrijmo Raduč”.

Piše: Sanja Tabori — 23. siječanj, 2017.

U petak 20.01.2017. s početkom u 20:00 sati u murterskoj Narodnoj čitaonici i knjižnici održana je tribina/javna rasprava s ciljem doprinosa osmišljavanju nove javne upotrebe za bivši vojni kompleks na brdu Raduč, a u sklopu građanske akcije “Otkrijmo Raduč”, koju financira Zaklada Kajo Dadić iz Splita. Sudjelovalo je 20-ak zainteresiranih mještana.

Nakon kratke prezentacije same građanske akcije Otkrijmo Raduč i njenih aktivnosti, predstavljene su dosadašnje aktivnosti na Raduču, od kojih je zadnja bila topografski snimak potkopa i prirodne špilje na brdu Raduč u Murteru koji su na inicijativu općine Murter-Kornati već početkom siječnja 2017. članovi HPK Sveti Mihovil Teo Barišić, Joso Gracin i Mate Protega iz Šibenika izradili.

Na raspravi su izložene i do sada sakupljene ideje mještana i gostiju Murtera i oživljeni su detalji projekta Fenix Arbour, te su objašnjeni daljnji koraci koji se trebaju odraditi s ciljem prijave obnove bivšeg vojnog kompleks na brdu Raduč na EU strukturne fondove za održivo korištenje kulturne ili prirodne baštinu.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.