Mali kolekcionari u posjeti Zavičajnoj zbirci.

Piše: Sanja Tabori — 13. travanj, 2018.

Školski kraj tjedna, učenici trećeg razreda Osnovne škole Murterski škoji završili su s posjetom Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Repca, zajedno s učiteljicom Lucijom Banov Markov, a tema je bila “Mali kolekcionari”. Budući da je većini trećaša ovo bio prvi dolazak u Zbirku, važno im je bilo približiti pojam zbirka i kolekcionarstvo, stoga su djelatnice udruge Argonauta na temelju izložaka pokazale i objasnile koji to sve predmeti mogu biti ili postati dio određene zbirke. Pričom oko ovog zanimljivog hobija – kolekcionarstva zaključili smo razgledom Zbirke te otkrivali detalje o pojedinim, njima zanimljivim predmetima.

Edukativnu smo radionicu na kraju začinili kreativnim radom u kojem su djeca, na temelju pripremljenog materijala, stvarala i kreirala vlastitu zbirku, što je rezultiralo
brojnim maštovitim rješenjima koja će, na koncu, možda otkriti neke buduće kolekcionare. Naše druženje ovjekovječili smo zajedničkom fotografijom i dogovorili ponovno druženje. Hvala trećašima i njihovoj učiteljici.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.