Eko srijeda.

Piše: Carla Radnić — 15. srpnja, 2020.

I ovog ljeta udruga „Argonauta“ nastavlja sa svojim ljetnim edukacijskim programom za djecu, kroz mjesec srpanj i kolovoz. Organizirat će se 5 besplatnih radionica pod zajedničkim nazivom „Eko srijeda“ za djecu uzrasta od 5 do 8 godina. Radionice će se održavati svake srijede u terminu od 10:30 do 11:30h, počevši s 15.7.2020., a završno s 12.8.2020., na lokaciji Beach bar Lantana u uvali Čigrađa.

Glavni cilj ovih radionica je kreativno izražavanje djece kroz ponovnu upotrebu odbačenih predmeta, pritom pazeći na naš ekološki otisak. Teme „Eko srijede“ će se mijenjati iz tjedna u tjedan kako bi djecu, kroz igru i neformalne metode učenja potaknuli na kreativno i kritičko razmišljanje o našoj borbi s otpadom i umjetnim materijalima.

Danas smo održali prvu od radionica na kojoj smo od korištenih i opranih tetrapak pakiranja izradili nove predmete: hranilice za ptice i posude za biljke. Pri tome smo naučili koji otpad možemo reciklirati, a koji prije recikliranja možemo ponovno iskoristiti! Svi polaznici su aktivno sudjelovali u kreativnom “brainstormingu” te došli do sjajnih ideja za ponovnu upotrebu raznih otpadnih predmeta.

Pogledajte kakve smo to vesele hranilice izradili te u kakvim smo zanimljivim posudama posadili sjeme rukole koju ćemo, kad izraste, moći i konzumirati:)

Sve teme radionica, najave i fotografije naći ćete na našoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/UdrugaArgonauta/

Veselimo se vašem odazivu!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira: