Uvodno predavanje o projektu JEDRO.

Piše: Suzana Suman — 15. srpnja, 2020.

U utorak, 14. srpnja 2020. održano je uvodno predavanje o projektu JEDRO na adresi Uvala Čigrađa, Beach Bar Lantana, Murter.

Povod ovom događaju bilo je predstavljanje javnosti projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka” koji je službeno otpočeo 29. svibnja 2020.godine, te će trajati do 29. svibnja, 2022. godine, odnosno 24 mjeseca, ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna bespovratnih sredstava koje sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Republika Hrvatska iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Nositelj ovog projekta je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Partneri na projektu su Općina Murter-Kornati, Kulturno-umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Udruga za promicanje vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe Latinsko idro, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, te Sveučilište u Zadru, a suradnici projekta su Karnevalska udruga Murterske bake i udruga Dramski amateri Murter.

Na događanju su prisustvovali predstavnici svih navedenih organizacija što smo iskoristili kao priliku za dodatno umrežavanje i sinergijski doprinos kvaliteti življenja u našoj općini kroz projekt JEDRO.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira: