DRUGA EKO SRIJEDA.

Datum objave: 22. srpnja, 2020.

Jutros, 22.7.2020., naša druga “Eko srijeda” se održala u baru Lantana, u uvali Čigrađa. Oduševili smo se ponovnim susretima s poznatim licima s posljednje radionice i nekim novim licima kojima se nadamo i na sljedećem susretu!

Današnja radionica bila je namijenjena tome da naši mali prijatelji shvate važnost svijeta insekata; na početku je bilo nekih iznenađenih lica, čak i nekih zgroženih (kao što ćete vidjeti iz smiješnih fotografija koje smo snimili zajedno!), ali malo po malo uspjeli smo im objasniti da svako od tih malih stvorenja koja nas okružuju ima ogromnu svrhu u našem ekosustavu i da se na kraju njih ne bismo trebali tako plašiti.

Razgovarali smo o endemskim i stranim vrstama, kako ih razlikovati i zašto je to važno učiniti, a na kraju smo im izgradili hotel (B&B), jer da, oni su važni, ali bolje ako svi imamo svoj osobni prostor! 😉

Naravno, uvijek razmišljamo o okolišu i kako ponovo iskoristiti svoj otpad da bi od njega napravili nešto dobro pa smo uzeli svoj tetrapak otpad i pretvorili ga u mjesto gdje insekti mogu pronaći siguran krov pa čak i neke grickalice!

Ponosni smo, djeca su uživala i bube su zahvalne!

Više fotografija pogledajte ovdje:

https://www.facebook.com/pg/UdrugaArgonauta/photos/?tab=album&album_id=10158737375883469

Pratite nas i dalje, saznajte o čemu će biti sljedeća radionica i… vidimo se u srijedu!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island