Peta i posljednja Eko srijeda.

Datum objave: 12. kolovoza, 2020.

Na današnjoj petoj i posljednjoj Eko srijedi bavili smo se plimom i osekom, odnosno utjecajem mjeseca i sunca na naša mora. To smo radili kroz igru i nakon što smo testirali razumijevanje naših najmlađih posjetitelja kako plime i oseke djeluju, izradili smo nešto što bi moglo ploviti tim plimama i osekama!

Uzeli smo plastične boce i pretvorili ih u DIY gusarske čamce, s pogonom na ručno punjenje. Nakon borbe između štapića i žlica, krenuli smo na more kako bismo ih testirali! Bilo je jako zabavno vidjeti djecu kako se prskaju i pomažu jedni drugima u punjenju pogona. Odličan timski rad!

Kao što sve stvari dođu svome kraju, tako smo i mi s našim Eko srijedama došli do kraja. Od srca zahvaljujemo djeci što su nam se pridružila na ovom Eko-putovanju i jako se veselimo svim budućim putovanjima. Ostanite kreativni i ostanite EKO!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island