Lana Skelin.

Stručna suradnica u programu zaštite prirode i okoliša

Lana je rođena 1991. godine u Šibeniku gdje je završila i srednju strukovnu školu, smjer ‘farmaceutski tehničar’. U Zagreb je iz predivne Dalmacije otišla studirati šumarstvo, koje je i diplomirala 2017. godine, te stekla titulu ‘magistre inženjerke Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša’ odnosno mag. ing. silv.

Njeno profesionalno usmjerenje oslikava je i kao osobu koja je u stvarnosti. Naime, Lana je izniman zaljubljenik u prirodu, te je još od svog ranog djetinjstva obožavala zalaziti u šumu i diviti se prirodnim raznolikostima, proučavajući svaki njen detalj. Nakon šume, njena najveća ljubav je naše prekrasno Jadransko more bez kojeg joj je bilo teško živjeti u tmurnom Zagrebu.

Upravo more i priroda su razlog zbog kojeg je bilo svojevrsno zadovoljstvo prihvatiti izazov rada na otoku Murteru, odnosno kao djelatnik udruge Argonauta u kojoj je zaposlena od rujna 2018. godine na aktivnostima projekta.

Ustrajnost, društvenost, vedrina, umjetnički duh i stalno prisutna želja za napretkom, osobine su kojima uvelike doprinosi specifičnom razvoju profesionalne karijere ali i širini i kvaliteti usluga koje pruža sama udruga.

Argonauta is a member of.