O.TOČKA.

Što je O.TOČKA?

O.TOČKA je Lokalni info centar za mlade; fizičko mjesto s godišnjim programom rada. Info-centar za mlade omogućuje od mnoštva informacija, filtrirati one kvalitetne, provjerene i usmjerene mladima te im ih pružiti na licu mjesta i suvremenim medijskim alatima. Kvalitetne informacije pomažu mladima donijeti određene odluke te omogućavaju i potiču aktivno sudjelovanje mladih u društvu.

Što nudimo?

Udruga Argonauta otvorila je Lokalni info centar za mlade s ciljem promoviranja akcija, aktivnosti, radionica i događaja koji se organiziraju na otoku Murteru, te informiranja mladih o mobilnosti, novim mogućnostima na tržištu rada, nastavku školovanja i ostalim zanimljivostima.
U sklopu svog djelovanja Lokalni info centar će samoinicijativno organizirati događanja i osigurati mjesto za druženje i besplatan pristup internet.

Za koga?

Rad Lokalnog info centara za mlade O.TOČKA usmjeren je općem informiranju mladih u dobi između 15 i 30 godina i prilagođava se njihovim pitanjima i potrebama.

Kako radi O.TOČKA?

O.TOČKA će pružati usluge informiranja i savjetovanja u prostoru: grupno i individualno.

Individualno savjetovanje će se odnositi na usluge pomoći u pisanju životopisa, motivacijskog pisma, molbi za posao, print istih i slanje faksom, pomoć u otvaranju e-maila, skeniranje potrebnih dokumenata, usluga korištenja interneta i kompjutera za različite svrhe, pomoći u prikupljanju dokumentacije potrebne za volontiranje u inozemstvu, upućivanje mladih na institucije i savjetovališta koje im mogu dalje pomoći sa specifičnim upitima, problemima ili informacijama; informacije gdje volontirati (u skladu sa željama mlade osobe) u lokalnoj zajednici ili u inozemstvu.

Grupno savjetovanje će biti tijekom godine organizirano putem predavanja, predstavljanja, radionica i tribina na različite teme kao mobilnost mladih, mogućnosti zapošljavanja i sl.

Kontakt s mladima, informiranje, savjetovanje i podršku pružamo putem sljedećih kanala:
*osobnim dolaskom u prostorije Lokalnog info-centra za mlade u O.TOČKA u Murteru od utorka do subote od 09:00 do 15:00
*pozivom na telefon 022/434 827 i mobitel na 091/303 30 67, za vrijeme radnog vremena centra
*e-mailom marieta@argonauta.hr
*putem web portala www.argonauta.hr podstranica O.TOČKA
*info pločama na autobusnim stanicama na otoku Murteru
*putem Facebook stranice O.TOČKA

Argonauta is a member of.