O nama.

ŠTO JE ARGONAUTA?

Argonauta je udruga te nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja uz članove i volontere ima i zaposlenike kojeg čine stručnjaci iz različitih područja.

Argonautu je 2005. godineo snovala grupa murterskih entuzijasta kao odgovor na rastuću potrebu za organizacijom civilnog društva, koja bi se brinula o zaštiti prirode i okoliša otoka Murtera i njegovog šireg područja.
Kroz svoje dosadašnje djelovanje udruga Argonauta pokazala se kao aktivni sudionik u otkrivanju, zaštiti i promociji zakopanog blaga bogate kulturno povijesne i prirodne baštine te stvaranju novih vrijednosti.

Danas je Argonauta prisutna na lokalnoj i regionalnoj razini s misijom doprinosa održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i valorizaciju baštine, poticanje građanskog aktivizma (osobito mladih) i međusektorske suradnje te razvoj socijalnog poduzetništva.

ARGONAUTINA VIZIJA
Zadovoljan čovjek kao dio aktivne zajednice koja upravlja vlastitim resursima poštujući načela održivog razvoja.

ARGONAUTINA MISIJA

Doprinositi održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i promociju baštine, poticanje građanskog aktivizma i međusektorske suradnje te razvoj socijalnog poduzetništva.

ŠTO I KAKO RADIMO

Kako bi se približili ostvarenju naše vizije mi:

KAKO SE FINANCIRAMO

Najveći dio sredstava potrebnih za funkcioniranje udruge i provođenje projekata ostvarujemo putem natječaja različitih donatora (ministarstva, agencije, EU, zaklade, poslovni subjekti, lokalna i regionalna samouprava). Sredstva dodijeljena na natječajima dužni smo trošiti isključivo namjenski prema unaprijed planiranim aktivnostima te o tome u roku izvještavati donatore. Sva sredstva usmjerena su doprinosu strateškim ciljevima udruge i razvoju organizacije. Financiranje naših projekata i programa ovisi isključivo o njihovoj kvaliteti i konkurentnosti. Unutar udruge razvijamo i socijalno poduzetništvo kroz koje za sada ostvarujemo manji dio prihoda.

DOKUMENTI
Strategija 2014 2016
Statut
PRAVILNIK O PROVEDBI POSTUPAKA NABAVE MALE VRIJEDNOSTI
Biljeske 2015
Financ izvjestaj 2015 FINA
Reklasifikacija Bilance 2015

Revizijski uvid 2015
Strateski plan 2017 2019

Godišnji izvještaji
Godišnji izvještaj 2014.
Godišnji izvještaj 2013
Godišnji izvještaj 2012
Godišnji izvještaj 2011
Godišnji izvještaj 2010
Godišnji izvještaj 2015_final


Argonauta je član.